28 Kasım 2011 Pazartesi

Çoklu Motorlu Zararlı Yazılım Önleyici ve Temizleyiciler

                                                                   Multi-Core Anti Malware Utilities

Bilgisayarına bulaşan zararlılardan muzdarip olan bir çok kullanıcı söz konusu zararlıları temizlemekte başarısız olan antivirüs'lerden yakınmaktadır. 

Çözüm olarak farklı yazılımlar aynı bilgisayarda eş zamanlı olarak kullanılmakta ya da farklı yazılımlar ayrı ayrı kullanılarak zararlı yazılım tespiti/temizlemesi gerçekleştirilmektedir.

Güvenlik yazılımlarının bilgisayarlarda eş zamanlı olarak çalıştırılması sistemin işleyişinde çeşitli problemlere neden olabilmekte, aynı zamanda sistem performansını düşürmektedir.
Çoklu motorlu güvenlik yazılımları ise bünyesinde bulunan farklı tarama motorları eş zamanlı tarama yapacak şekilde optimize edilmiştir. İçeriklerinde bulunan motorların zararlı tespitinde kullandığı farklı metodlarla başarı artmakta, anılan sorunların yaşanmasının önüne geçilebilmekte, farklı motorlar eş zamanlı olarak kullanıldığı için de zararlı yazılım tespiti ve temizleme süresi kısalmaktadır.

Çoklu motorlu güvenlik yazılımlarının zararlı yazılım tespitindeki başarıları kullanıcı memnuniyetinin yanı sıra bağımsız antivirüs test kuruluşlarınca yapılan testlerde aldıkları başarılı sonuçlar ile de tescil edilmiştir.

Bu haberde sizlerle en başarılı çoklu motorlu (multi-core) zararlı yazılım önleyici/temizleyici ürünlerini paylaşacağız. Programları isimlerine tıklayarak açılan resmi sayfalarından edinebilirsiniz.

BitDefender, F-Prot, Lavasoft (Avast + BitDefender) motorları içerir.

Kendi motorunun yanı sıra Ikarus Anti-Virus motoru içerir.

Avast ve BitDefender motorlarını içerir.

Kendi Cloud/Server'ları üzerinde bulunan G Data AntiVirus, Emsisoft Anti-Malware (Emsisoft + Ikarus), Prevx ve Dr. Web tarama motorlarını kullanır. Not: Ürün ülkemizde Zemana tarafından Zemana Anti-Malware adıyla sunulmaktadır.

G Data ile aynı motorları (Avast ve BitDefender) içerir.

Authentium, Kaspersky, Norman, VirusBuster motorlarının yanı sıra kendi motorlarını kullanır.

BitDefender ve AVG  tarama motorlarını içerir.

Immunet Protect:
ClamAV destekli Immunet Protect'de Cloud ve Heuristic tabanlı Ethos ve Spero motorlarına "ücretli" Plus sürümünde çevrimdışı koruma sağlayan Tetra motoru da eklenmiştir.

__________________________________________
Kaynaklar:
2-).http://magento.siteground.com/media/catalog/product/cache/17/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/a/c/acer-ferrari-3200-notebook-computer-pc.jpg 28.03.2011
3-) http://www.emsisoft.com  23.09.2011


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder