30 Kasım 2011 Çarşamba

Fortinet FortiClient Lite Internet Security Ücretsiz Endpoint Güvenliği


Antivirus + Antispyware + Ebeveyn Kontrolü ve Zararlı web siteleri önleyici Filtre içerir. Bireysel kullanıcılar için de uygundur.



FortiClient Lite virüs algılama, ebeveyn web denetimi ve vpn içeren bir ücretsiz uç nokta 
güvenliği paketidir.
• FortiClient Lite, Fortinet tarafından geliştirilen virüsten koruma teknolojisinden yararlanmaktadır.
• FortiClient antivirüs yirmiden fazla VB100 ödülü elde etmiştir.
• FortiClient tehditleri etkin olarak algılama yeteneğine sahiptir; içerdiği proactive tarama zero day malware'lerin tespitinde etkilidir.



Özellikleri:
• VPN Client
• Antivirüs Yazılımı
• Kişisel Firewall
• Ebeveyn denetimleri; FortiGuard Web/URL Filtreleme Servisi

Bu sürümdeki yenilikler: 
Sürüm 4.3.2 iki yeni özellik sunmaktadır.
• Basit bir kullanıcı arabirimine sahip olan Ebeveyn denetimleri kötü amaçlı web sitelerini engeller.
• Bu sürüme ek olarak basit bir VPN arabirimi kullanan IPSec VPN and SSL VPN özelliği eklenmiştir.

Sistem gereksinimleri:
Pentium ya da eşdeğeri işlemci
· En az 600 MB disk alanı
· Uyumlu İşletim Sistemleri & Minimum RAM Gereksinimleri
- Windows 2000: 128 MB
- Windows XP 32-bit ve 64-bit: 256 MB
- Windows Vista 32-bit ve 64-bit: 512 MB
- Windows 7 32-bit ve 64-bit: 512 MB

Antivirüs-Antispyware ve İnternet zararlı site engelleme özellikleriyle k
işisel bilgisayar kullanıcıların da kullanabileceği yazılımı bu bağlantıdan indirebilirsiniz:
http://download.cnet.com/FortiClient...-75532356.html

Ek bilgi için:

28 Kasım 2011 Pazartesi

Arcavir System Protection





Arcavir SP bilgisayarınızı hiçbir şekilde yavaşlatmaz. 
Ayrıca program arka planda çalışırken yakaladığı virüs, truva atlarını (trojan) karantinaya alarak etkisiz hala getirmektedir. 
Program arayüzü İngilizcedir.




Program Internet üzerinden gelebilecek tehditlere karşı bilgisayarınız için yeterli koruma sağlar. Bunun sayesinde, bilgisayarınıza karşı herhangi bir saldırı veya ele geçirme girşimini önleyebilir. Program, phishing neticesinde önemli kişisel bilgilerinizi kaybetmenizi önleyerek online bankacılık hizmetlerini güvenli bir şekilde kullanmanızı ve tehlikeli sitelere karşı önlem almanızı sağlar. Wi-Fi ve bluetooth üzerinden iletilen verilerin izin korunmasını sağlar. Bu program, en son yenilikleri ve gelişmiş sezgisel tarama metodlarını kullanan antivirüs tarayıcı ve e-posta tarayıcı gibi temel antivirüs araçları içerir. Sezgisel tarama sayesinde, bilgisayarınızı tehdit eden sınıflandırılamayan, kötü niyetli kodlara karşı proaktif koruması vardır. ArcaVir Sistem Koruması, sistem yedekleme, sistem denetimi ve güvenlik açıklarını gideren yama yapma olanakları veren sistem araçları ile donatılmıştır.

Özellikleri:
Malware koruması
E-posta tarayıcı
Iletişimcileri, Bluetooth ve WiFi koruması tarafından gönderilen veriler
Proaktif koruma (heuristic)
Molekül teknoloji advanced virüs veritabanı sayesinde virüsleri bulur.
Güvenlik Duvarı
HTTP tarayıcı
E-bankacılık koruması
Antiphishing
Ebeveyn kontrolü
Web İçerik Denetimi
Antispam

Desteklenen işletim sistemleri: Windows XP,Windows Vista,Windows 7


Arcavir System Protection 2011 Trial sürümünü indirmek için lütfen TIKLAYINIZ
Program hakkında daha geniş bilgi için: Arcavir Resmi Sitesi


Haberlerimizi ve kampanya duyurularımızı Twitter'dan takip etmek için:



Çoklu Motorlu Zararlı Yazılım Önleyici ve Temizleyiciler

                                                                   Multi-Core Anti Malware Utilities

Bilgisayarına bulaşan zararlılardan muzdarip olan bir çok kullanıcı söz konusu zararlıları temizlemekte başarısız olan antivirüs'lerden yakınmaktadır. 

Çözüm olarak farklı yazılımlar aynı bilgisayarda eş zamanlı olarak kullanılmakta ya da farklı yazılımlar ayrı ayrı kullanılarak zararlı yazılım tespiti/temizlemesi gerçekleştirilmektedir.

Güvenlik yazılımlarının bilgisayarlarda eş zamanlı olarak çalıştırılması sistemin işleyişinde çeşitli problemlere neden olabilmekte, aynı zamanda sistem performansını düşürmektedir.
Çoklu motorlu güvenlik yazılımları ise bünyesinde bulunan farklı tarama motorları eş zamanlı tarama yapacak şekilde optimize edilmiştir. İçeriklerinde bulunan motorların zararlı tespitinde kullandığı farklı metodlarla başarı artmakta, anılan sorunların yaşanmasının önüne geçilebilmekte, farklı motorlar eş zamanlı olarak kullanıldığı için de zararlı yazılım tespiti ve temizleme süresi kısalmaktadır.

Çoklu motorlu güvenlik yazılımlarının zararlı yazılım tespitindeki başarıları kullanıcı memnuniyetinin yanı sıra bağımsız antivirüs test kuruluşlarınca yapılan testlerde aldıkları başarılı sonuçlar ile de tescil edilmiştir.

Bu haberde sizlerle en başarılı çoklu motorlu (multi-core) zararlı yazılım önleyici/temizleyici ürünlerini paylaşacağız. Programları isimlerine tıklayarak açılan resmi sayfalarından edinebilirsiniz.

BitDefender, F-Prot, Lavasoft (Avast + BitDefender) motorları içerir.

Kendi motorunun yanı sıra Ikarus Anti-Virus motoru içerir.

Avast ve BitDefender motorlarını içerir.

Kendi Cloud/Server'ları üzerinde bulunan G Data AntiVirus, Emsisoft Anti-Malware (Emsisoft + Ikarus), Prevx ve Dr. Web tarama motorlarını kullanır. Not: Ürün ülkemizde Zemana tarafından Zemana Anti-Malware adıyla sunulmaktadır.

G Data ile aynı motorları (Avast ve BitDefender) içerir.

Authentium, Kaspersky, Norman, VirusBuster motorlarının yanı sıra kendi motorlarını kullanır.

BitDefender ve AVG  tarama motorlarını içerir.

Immunet Protect:
ClamAV destekli Immunet Protect'de Cloud ve Heuristic tabanlı Ethos ve Spero motorlarına "ücretli" Plus sürümünde çevrimdışı koruma sağlayan Tetra motoru da eklenmiştir.

__________________________________________
Kaynaklar:
2-).http://magento.siteground.com/media/catalog/product/cache/17/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/a/c/acer-ferrari-3200-notebook-computer-pc.jpg 28.03.2011
3-) http://www.emsisoft.com  23.09.2011


Arcavir MicroScan Ücretsiz malware tarama ve temizleme aracı



ArcaMicroScan bilgisayarınızda bulunan zararlı yazılımları hızlı bir biçimde tespit eder ve temizler; ArcaMicroScan'ın güçlü ve etkili tarama mekanizmaları vardır. 



Arcavir MicroScan'ın en önemli avantajları: 
Kolay kurulum: Herhangi ek bileşenleri kaydetmeye gerek kalmadan. 
E-posta mesajları ve posta kutusu biçimleri de dahil olmak üzere tüm popüler sıkıştırılmış arşiv formatlarını taranması. 
Gömülü dosyaları tarama. 
Heur. RoundKick gibi yeni nesil sezgisel tekniklerin kullanılması.
Sistemde enfeksiyon algılandığında tam olarak tedavi edebilme (ArcaMicroScan enfekte olmuş işlemleri durdurur ve onun referanslarını kayıt defterinden ve sistem dosyalarından kaldırır).
Uygun raporlama 
Kullanışlı otomatik güncellemeler. 
* İhtiyacınız olduğunda hızla çalıştırabilmeniz için masaüstü üzerindeki kısayol oluşturur.


Programı ücretsiz olarak edinmek ve bilgisayarınızı taramak için lütfen aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ediniz: 



_____________________
http://www.arcabit.com/thumbnail.php?file=1285&width=494&height=49 (Resim 1)
http://www.arcabit.com/thumbnail.php?file=93&width=700&height=180 (Resim 2)
Cnet Download.com (Bilgi)


Immunet Protect Cloud Tabanlı Ücretsiz Antivirus



Cloud ve Community (Bulut ve topluluk) tabanlı Immunet Protect program kullanıcılarının etkilendiği tüm virüsleri veri tabanına kaydederek diğer kullanıcıları aynı virüse karşı anında korunaklı hale getiriyor. Virüs veritabanı güncellemelerine arka planda sürekli devam eden program kullanıcıları arttıkça daha da güvenli hale geliyor.



ClamAV antivirüs ile yaptığı ortak çalışmayla çevrim dışı güvenliği artırıyor. Böylece eskisinden daha güçlü bir koruma kalkanı bilgisayarınızı koruyor; .doc, .xls, .html gibi bilgisayarınızda internete bağlı olmadan kullandığınız belgeler taranarak güvenlik endişeleriniz gideriliyor. Üst düzey kullanıcılar için bir panel oluşturan yeni sürüm programın koruma kapasitesini artırabilmenize izin veriyor. 


Tüm internet kullanıcılarının ortak sorunu olan zararlı yazılımlara karşı ortak bir savunma oluşturan Immunet Protect, bu açıdan diğer antivirüs programlarından ayrılarak gerçek zamanlı bir veritabanı güncellemesini sağlayabiliyor. Bugüne kadar kullandığınız antivirüs programlarından daha farklı ve yenilikçi bir yapıyla çalışan Immunet Protect ile hem kendinizi hem de programı kullanan herkesi internet tehditlerinden korumuş oluyorsunuz. Immunet Protest'in gücü Ethos ve Spero adı verilen Heuristic tabanlı ve Cloud tabanlı iki motora dayanmaktadır. Ücretli sürümde (Plus) bu iki motora ek olarak çevrimdışı koruma sağlayan Tetra da eklenmiştir. 
 

Immunet Protect AVG, Avast!, Avira, McAfee, Microsoft Security EssentialsNorton, Trend, Trend Virus Buster ve K7 antivirüs yazılımlarıyla uyumludur. Bu yazılımlarla birlikte kullanılarak daha güçlü bir koruma sağlanabilir. Immunet tarafından resmi olarak henüz onaylanmasa da Kullanıcılar tarafından uyumluluğu test ve rapor edilen diğer güvenlik programları: Emsisoft Anti-Malware, AhnLab, BitDefender, BluePoint Security, BullGuard, Comodo, Kaspersky, Online Armor, PrevX, QuickHeal AntiVirus, Spyware Doctor, Sunbelt VIPRE, Symantec Endpoint Protection (Norton), Threatfire, Webroot'dur.



__________________________
Kaynaklar:



ByteHero Sezgisel Tabanlı Anti Malware

ByteHero dinamik ve statik analiz tekniklerine sahip kendi geliştirdiği "100 keskin sezgisel algılama motoru" olarak tabir ettiği Heuristic tabanlı tarama motorunu kullanıyor. Özellikle bilinmeyen virüsleri algılamada son derece başarılı bir program.

ByteHero heuristic detection engine (Sezgisel tarama motoru) arayüzü

Programın olumsuz olabilecek yönü belki de (yüksek hassasiyete sahip, herhangi bir virüs veritabanına dayalı olmayan) tamamen sezgisel tabanlı bir motor kullanıyor olması nedeniyle false positive (hatalı tespit) oranının yüksek olması. 


ByteHero System Defense Software (Sistem Savunma Yazılımı) Arayüzü

Geleneksel imza tabanlı anti-malware yazılımları tarafından yeterince korunduğunu düşünmeyen şüpheci kullanıcıların istisnai olarak yararlanabilecekleri bir yazılım olan ByteHero'yu kullanmanızı öneririz.



Programın BDV.exe dosyası VirusTotal tarama sonuçlarında bazı tarayıcılar tarafından olası malware olarak belirtilmiştir. Ancak hatırlatmak gerekir ki; ByteHero söz konusu taramanın yapıldığı VirusTotal tarafından da kullanılmaktadır. 


Bilgi için: http://www.bytehero.com/solutions.html


Programı edinmek için: 
http://www.bytehero.com/UpFile/BDV.zip (Salt tarayıcı için direkt link)


Youtube'da yer alan bir test videosunu izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=uL51XS54A0k


25 Kasım 2011 Cuma

Bullguard Internet Security 2012 9 Ay Ücretsiz Kullanım



Programda Bitdefender Antivirüs tarama motorları ve veritabanı, Novashield Davranışsal Anti-Malware algılama sistemi ve tarama motoru, Outpost Firewall Pro (7.5 sürümü), Güvenlik açığı algılama ve gidermede Secunia'nın altyapısı kullanılmıştır. Bu başarılı yazılımı Türkiye'de ilk tanıtan ve paylaşan platform olmakla gurur duyuyoruz.


2012 (v.12.0) sürümünün özellikleri:

*%65 daha etkili yeni davranışsal etkili Antivirüs motoru (Bitdefender) ile 
Virüs, Spyware ve tehditlerin çok daha fazlasını önleme
*Sistem kaynaklarını daha verimli kullanma
*Basit ve işlevsel yeni arayüz
*Bilgisayar korsanlarını önleme (Agnitum Outpost Firewall 7.5)
*Kimlik hırsızlığı önleme
*Kredi kartı dolandırıcılığı önleme
*Çevrimiçi yedekleme
*Ebeveyn kontrolü
*Pc Tune Up (Performans optimizasyonu)
*Anti-Spam
*Oyun modu
*IM Koruma (Msn, Yahoo messenger vb.)
*5 Gb. online dosya yedekleme
*Vulnerability (güvenlik açığı) tarama / kapatma
*Arama motorları sonuçlarının güvenlik değerlendirmesi
*7/24 Canlı bilgi ve destek

3 Ay Facebook ve 6 Ay Maplin Ücretsiz Kampanyası

Bullguard Internet Security Programını 3 Ay ücretsiz kullanmak için: 
Bullguard Facebook sayfasını ziyaret ederek beğenmeniz yeterlidir.


Bullguard IS 2012 (v.12.0.199) sürümünü 6 ay ücretsiz kullanmak için;

* Bullguard IS 8.7 6 ay kampanyalı sürümünü indirerek kurunuz; 
Buradan: (x86x64)

* Bullguard IS 8.7 programını kurulum sırasında girdiğiniz 
e-posta ve size verilen hesap şifresini saklayınız.

* Bullguard IS 8.7 sürümünü kaldırınız.

ve daha önce edindiğiniz e-posta ve şifre ile aktive ediniz.

 Not: Kurulum kaldırma ile ilgili bir sorun halinde lütfen 

 Youtube'dan izlemek için: 



ABD'de bir Türk Girişimci Melih Abdülhayoğlu ve Comodo Security Inc.



İngiltere'de küçük bir ofiste 1998 yılında başladığı internet güvenlik şirketi bugün dünyanın Verisign'den sonra ikinci büyük digital SSL sertifika programı sağlayıcısı. Anti virüs pazarında da Norton, Panda, McAfee, TrendMicro, Kaspersky gibi şirketlerin aksine internet kullanıcılarına bedava antivirüs yazılım programı Comodo'yu veren Adulhayoğlu, internetin güvenliği sağlanmadan başarılı bir iş kurmanın mümkün olmadığını savunuyor. İlk elektronik devresini 13 yaşında yapan Abdulhayoğlu, bilgisayar güvenliği üzerine 1998 yılında Comodo’yu kurdu. 

Abdulhayoğlu, Comodo ile ilgili planlarını, hedeflerini, Turk Avenue’ye anlattı. İlk, orta ve lise eğitimini Hatay’da tamamlayan Abdulhayoğlu, çok başarılı geçmeyen lise eğitiminin ardından ailesinin de desteği ile İngiltere’ye okumaya gitti. Brandon Üniversitesi’nde elektronik mühendisliği okuyan Abdulhayoğlu, “En büyük hayalimde elektronik mühendisi olmak. Şu anki işim benim hobim,” diyor. 
İlk elektronik devresini 13 yaşında yapan Abdulhayoğlu, bilgisayar güvenliği üzerine 1998 yılında Comodo’yu kurdu. Komodo isimli stratejik düşünerek, avına saldıran hayvanın adını şirkete isim olarak seçen Abdulhayoğlu, bugün Çin, Romanya, Hindistan, İngiltere ve ABD olmak üzere 700’ü aşkın çalışanı ile merkezi ABD’de olan ve en fazla istihdam sağlayan Türk işadamı pozisyonunda.       
Abdulhayoğlu, internet güvenliği konusunda idealistik düşünceleri olan bir işadamı aynı zamanda. Bu amacına yönelik internet kullanıcılarına bedava antivirüs programı sunan Comodo, bu pazarda her ay yeni bir milyon kullanıcıya ulaşıyor. Parayla satılan McAfee, Norton, Kaspersky, TrendMicro, Panda gibi virüs önleyici programların aksine bedava program ile “güvenilir internet ortamı yaratma” idealinin peşinden gidiyor. Comodo kendisine slogan olarak da “Creating Trust Online” seçmiş.       
Comodo’nun sunduğu antivirüs programının rakipleri Norton, Kaspersky, TrendMicro ile kıyaslanarak yapılan değerlendirmesinde tüm internet güvenlik uygulamalarında yüzde 100 güvenlik sağlayan Comodo, antivirüs pazarında parayı kimden kazanıyor?           
Abdulhayoğlu, ticari kuruluşlara antivirüs programını parayla sattıklarını ordan elde ettikleri gelirle de programı kişisel bilgisayar kullanıcılarına bedava sunduklarını dile getiriyor. “300 dolara bilgisayar satın alan birine siz 60 dolara onun güvenliği için program satarsanız, insanları internet ortamında güvenli bir ortama çekemezsiniz. Bu insanlara arabayı satıp sonra yağ değiştirmek için yılda 3 bin dolar isteyeme benziyor,” diyor.       
İnternet pazarında yılda yüzde 50 oranında bir büyüme olmadığını vurgulayan Abdulhayoğlu, sektördeki büyümelerini Avrupa’da dünyanın değişik ülkelerinde bilgisayar güvenliği ile ilgili şirketleri alarak sürdüreceklerini söylüyor. Comodo’nun Türkiye ofisi henüz yok Orta Avrupa’da hızla büyüyen Romanya gözde ülkelerinden biri.       
Evli ve iki çocuk babası olan Abdulhayoğlu’nun üçüncü çocuğu yolda. Futbol oynamayı seviyor, üniversite yıllarının geçtiği İngiltere’de Arsenal’i, Türkiye’de Beşiktaş’ı tutuyor. 2008 yılında Ernst & Young tarafından New Jersey’de yılın girişimcisi seçilen Abdulhayoğlu, şirketini satma fikrine sıcak bakmıyor. “Biz satılık değiliz,” diyor.       
Başarı ve başarısızlık arasındaki ince çizginin vazgeçme ya da devam etmeyle ilgili olduğunu söylüyor. Internet üzerinden iş yapacak gençlere hedeflerine ulaşmak için sonuna kadar ısrarcı olmalarını ve asla vazgeçmemelerini tavsiye ediyor.       
Şirketin merkezini Silicon Valley yerine New Jersey olarak seçmelerini de iki sebebe dayandırıyor. “Birincisi Silicon Valley’e giden firmalar teknolojiye ihtiyaç duyan firmalar. Biz zaten teknolojimizi kendimiz üretiyoruz. Onun için San Francisco’da olmaya gerek yok. İkincisi de New York dünyanın ve aynı zamanda insanlığın şu anki merkezi. New York içinde bu kadar güzel manzara görme imkanınız olmadığı için de şirketin merkezini New Jersey olarak seçtik.”       
Soyisminin zor söyleniyor olmasından dolayı kısalatmayı düşünüp düşünmediğini sorduğumuzda ise ilginç bir cevap veriyor: "Eğer Arnold Schwarzenegger'in soyadı söylenebiliryorsa, benimki de söylenebilir," diyor.

Dünyanın en büyük ikinci internet güvenlik şirketi olan, 700 kişiye istihdam sağlayan, her yıl yüzde 50 oranında büyüyen ve dünyanın beş değişik ülkesinde ofisi bulunan Comodo'nun sahibi Melih Abdülhayoğlu'nu kendi dilinden tanıyalım...

TurkAvenue.com röportajını izlemek için lütfen buraya tıklayınız...

Bilgi edinmek için: Comodo Resmi Sitesi

Comodo Internet Security Pro (1 Yıl Ücretsiz) almak için: Direkt Link (İndir & Kur) 

_____________________
Kaynaklar:
http://www.turkavenue.com/girisimcilik/basari-hikayeleri/907-amerikada-en-fazla-eleman-istihdam-eden-turk-patron-melih-abdulhayoglu.html